۱۳۸۷ اسفند ۲۳, جمعه

ژورناليسم مدرن و غزوه‌ی احُد

آقای رضا اسماعيلی، نويسنده‌ی روزنامه‌ی اصلاح طلب اعتماد، «تير زهرآلود» اينترنت و امواج فاسد ماهواره را به «ضربات ناجوانمردانه‌ی مشرکان» در غزوه‌ی اُحُد تشبيه می کند؛ جنگی که در آن نگهبانان سپاه اسلام، «به طمع خام جمع آوری غنايم، پست نگهبانی راترک می کنند و دشمنان که در پی چنين فرصتی بودند از پشت به سپاه اسلام هجوم می آورند» و شکست را نصيب برادران می کنند، شکستی که به قول آقای اسماعيلی، «خاطره‌ی تلخ آن هيچگاه از ياد مسلمانان واقعی پاک نمی شود.»

حال، به زعم آقای رضا اسماعيلی، «دشمن يک زمانی سياسی حمله می کرد، يک زمانی نظامی، يک زمانی هم اقتصادی، حالا جبهه‌ی ما جبهه‌ی فرهنگی است؛ اين امواج ماهواره و اينترنت تير زهرآلود دشمن است.» (اعتماد، ۲۲ اسفند ۱۳۸۷ ــ ۱۲ مارس ۲۰۰۹، ص ۸) آقای اسماعيلی به مقامات هشدار می دهد اشتباه سربازان اسلام را در غزوه‌ی احد تکرار نکنند و از مقابله با اينترنت غفلت نورزند تا در غزوات مدرن شکستی مشابه نصيب شان نشود.

اينکه نويسنده‌ی يک رسانه‌ی اصلاح طلب چنين از دست تکنولوژی ارتباطات و رسانه های مدرن شاکی باشد و آنها را با «دشمنان مشرک» مقايسه کند، خود نشانه ای است از ميزان «اصلاح طلبي» ژورناليسم اسلامی. از اين که بگذريم، آقای اسماعيلی ــ به عنوان يک «مسلمان واقعي» که خاطره‌ی تلخ شکست برادرانش در صحرای حجاز «هيچگاه از ياد او پاک نشده» ــ توضيح نمی دهد تيرهای زهرآلود اينترنت چگونه «ازپشت» به نظام مقدس پرتاب می شود!



*

۲ نظر:

Das گفت...

نظام مقدس!چطور نظامی میتواند مقدس باشد؟. نظام الهی باید نامش را بگذاریم. چطور این نظام الهی است؟ حتمن چون اقای خمینی بنیانگذار ان خود را زمانی شارع مقدس نامیده بود به دلیل است. اینچنین نظام مقدس یعنی نظامی که که تمام دیکته ها و دستوراتش لازم الاجراست با نظام دیکتاتوری چه تفاوتی دارد؟ ما نمی فهمیم.
Alireza

Unknown گفت...

اقای کلانتری شما خیلی مناسب جواب اقای اسماییلی رو دادید. اما توجه کنید که اگه روزنامه اعتماد از اینجور مقالاتی که حکم الترناتیو رو داشتن و یکی به خر میزدن و یکی به نعل سوذ نمیبرد. نمیتونست پرسابقه ترین روزنامه چپی بشه. شما هم انقدر سخت نگیر امثال اقای اسماییلی که معصوم نیستن گاهی یه چیزایی میگن.